Kísérletek a konyhában, kutatók éjszakája – 2021

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, 2021 SZEPTEMBER 24-én 1 3 : 0 0 – 1 9 : 0 0 óra között,

KÍSÉRLETEK A KONYHÁBAN című programját hirdeti meg.

A Kutatók éjszakája program keretein belül, a délután folyamán betekintést nyerhetnek a látogatók egy élelmiszeripari és környezetvédelmi iskola laboratóriumaiba és tanműhelyeibe. Érdekes, egyszerű, néhol otthon is elvégezhető fizikai, kémiai kísérleteket mutatnak be iskolánk tanulói és szaktanárai, a látogatók betekintést nyerhetnek az iskola tartósítóipari és erjedésipari tanműhelyeibe, ahol látó- és szaglóképesség vizsgálatokat végezhetnek, és akár szikvizet is készíthetnek.

Ízelítő a bemutatott kísérletekből:

  • Fekete kígyó
  • Lufifújás tüdő nélkül
  • Villámlás a kémcsőben
  • Tej tűzijáték
  • Szaglás és ízlelőképesség vizsgálat
  • Csomagolóanyag vizsgálat
  • Lángfestés
  • Szeszrakéta
  • Fények a kémcsőben
  • Kék lombik kísérlet
  • Elefántfogkrém
  • Zöldség és gyümölcsindikátorok
  • Szikvíz készítés
kutatok_ejszakaja_202108