Társasház lakói

Téma: Társas kapcsolatok.

A hónap témája jegyében meglátogattuk a tavaly készített Társasházat, ami nagy becsben van tartva az iskolánk aulájában. Megnéztük a tanulók által készített rajzokat és kicsit visszarepülve az időben, beszélgettünk róla.
A Társas kapcsolatok egy nagyon hálás téma, sokat beszélgettünk a barátságról, az elfogadásról. A tanulók különböző szituációs játékokban megmutathatták, hogy a kapcsolatokban felmerülő problémákat hogyan kezelnék. A bemutatás után közösen megbeszéltük, hogy ki ért vele egyet vagy ki nem, és miért.
Több órán keresztül foglalkoztunk a témával, amit a gyerekek szívesen, lelkesen fogadtak.
Megnéztünk egy rövid animációs filmet a barátságról, ami megtanított arra, hogy fontos megismerni a másikat azelőtt, hogy véleményt mondanánk róla. A tanulók felidéztek a saját életükből olyan helyzeteket, amikor korán ítéltek meg valakit, aztán a megismerés után jó barátság, jó kapcsolat lett a végeredmény.
Egy videó készítése volt a gyerekek kedvenc tevékenysége a témában, amikor egy rövid kisfilmet kellett készíteniük egy barátságról, ami valamilyen okból kifolyólag megromlott, amit meg kellett oldaniuk, de pozitívan.A gyerekek annyira belemerültek a videó készítésébe, hogy túl hosszú lett, így csak a probléma megoldását tudom veletek megosztani. A feladat végrehajtása után következett a mozizás, mindegyik kisfilmet megnéztük.
Rajz óra keretén belül is nagyon kreatív alkotások születtek a “Társas kapcsolatok” témában.
Nagyon tartalmas órákat töltöttünk együtt.

Írta: Müllerné Máté Mónika

Forrás: boldogsagora.hu